Masjid Bersejarah Masjid Al Ahmar Di Palestin Dijadikan Kel4b M4lam Oleh R3j!m Z!0n1s, Adakah Ini Tanda Dunia Sudah Tidak Lama Lagi Akan Berakhir?

Masjid Bersejarah Masjid Al Ahmar Di Palestin Dijadikan Kel4b M4lam Oleh R3j!m Z!0n1s, Adakah Ini Tanda Dunia Sudah Tidak Lama Lagi Akan Berakhir?

 

T4nda Duni4 Akh!r Zaman, Masjid Bersejarah Masjid Al Ahmar Dijadikan Kel4b M4lam
Sebuah masjid bersejarah di wilayah Palestin telah diubah menjadi sebuah k3lab m4lam. Permohonan yang dilakukan oleh pihak berkuasa Isra3l yang menukar masjid bersejarah itu menjadi sebuah bar dan dewan perkahwinan telah mendapat kelulusan Majlis Perbandaran Israel di wilayah Safad.

Masjid jadi kelab malam

Masjid jadi kelab malam

Masjid Al Ahmar dibina pada abad ke-13 dan namanya kini ditukar kepada Khan Al Ahmar. Ia mula dicer0boh pel4mpau Y4hudi pada 1948. Masjid terebut juga sudah berulang kali diubah fungsi, bangunan masjid ini pernah menjadi sekolah Y4hudi, kemudian pusat bagi kempen pilihan raya Parti Likud dan kemudian kedai pakaian sebelum ditukar kepada k3lab malam.

Zionis tukar masjid jadi kelab malam | Harian Metro

Zionis tukar masjid jadi kelab malam | Harian Metro

“Masjid Al Ahmar mendapat namanya kerana ia dibina menggunakan batu berwarna merah. Hari ini, masjid itu dibuka untuk hampir semua acara kecuali solat bagi penduduk Muslim. Masjid ini mempunyai nilai sejarah dan seni bina tersendiri. Ia dibina oleh Mameluke Sultan Al Daher Baibar (1223-1277 Sebelum Masihi),” kata ahli sejarah dan penduduk tempatan, Mustafa Abbas.

Tambahnya, penduduk Islam yang melawat masjid berkenaan sering berdepan s3rangan pendatang Y4hudi. Sementara itu, Setiausaha Infak Safed dan Tiberias, Khair Tabari berkata beliau menunggu mahkamah Nazareth membuat keputusan mengenai aduan yang difailkan meminta masjid itu dikosongkan dan dikembalikan kepada agensi itu.

Beliau berkata semua dokumen membuktikan pemilikan masjid berkenaan telah diserahkan kepada pihak mahkamah. Pihak berkuasa Isr4el secara sistematik menc3r0boh tapak-tapak Islam di wilayah Palestin yang diduduki dengan tujuan untuk mengh4puskan identiti mereka. Beberapa tahun lalu, r3jim Zi0nis dilihat sengaja mencetuskan konfr0ntasi apabila membuka beberapa bar dan pusat hiburan berhampiran Masjid Al-Aqsa yang merupakan tempat suci ketiga umat Islam.

Sumber:astroawani via majalahharian dan trending101news

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*