“Kena Gelak Sebab Buat Rumah Rakit Atas Darat,” Brader Ini Berjaya Selamatkan Barangan Di Atas Rumah Rakit Waktu Banj!r Besar Mel4nda Tempoh Hari. Alhamdulillah..

“Kena Gelak Sebab Buat Rumah Rakit Atas Darat,” Brader Ini Berjaya Selamatkan Barangan Di Atas Rumah Rakit Waktu Banj!r Besar Mel4nda Tempoh Hari. Alhamdulillah..

Ternyata tindakan lelaki ini membina rumah rakit tidak sia-sia apabila rumah yang dibina pada Mei lalu berjaya menyelamatkan keseluruhan barangan dan peralatan rumah.

Jelas Aziela Baharudin, walaupun ada yang tertawakan usaha abangnya membina rumah rakit di atas darat, namun usaha tetap diteruskan.

Nyata hasilnya cukup sempurna di kala banjir melanda.

“Tak sia-sia anak jantan mok buat

Bernas gok idea die

Banjir melanda rumah rakit ada

Tak banjir dia duduk atas darat

Tempat lepak2 buat bbq dan steambot

Banjir dia terapung atas air

Tempat letak peti ais, mesin basuh tilam bagai

Awal januari 2021 banjir paling besar yang pernah berlaku. Banjir kali ni air naik mendadak, memang tak sempat nak selamatkan kebanyakan barang. Peti ais berenang2 kat luar rumah, kitorang 1 family hanya mampu tengok dan gelak je. Redha..

Abang saya fedup asyik kena angkut kehulu kehilir barang2 elektrik dan barang bengkel dia ke tempat yang selamat . Belum kira pakaian ,tilam, bantal . Memang banyak barang

Jadi awal bulan mei 2021 abang saya start projek rumah rakit. Walaupun kena gelak sebab buat rumah rakit atas darat , dia lantakkan aje ??

Tak sangka disember 2021 banjir sekali lagi. Jadi boleh test drive rumah rakit. Barang2 dari rumah semua angkat letak di rumah rakit. Alhamdulillah terapung elok . Peralatan elektrik selamat,mesin2 dia pun selamat. Banjir ni dah jadi macam acara tahunan pulak di kampung ni

Lokasi : kampung seberang jelai, padang tengku, kuala lipis.”

Sumber : Aziela Baharudin

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*