Pereka Fesyen Terkenal Di Dunia Kyrzayda Rodriguez 40, Men!ngg4l Dunia Kerana B4r4h Perut Pada Tahun 2018, Catatan Yang Ditulis Sebelum Kem4t!annya.

Pereka Fesyen Terkenal Di Dunia Kyrzayda Rodriguez 40, Men!ngg4l Dunia Kerana B4r4h Perut Pada Tahun 2018, Catatan Yang Ditulis Sebelum Kem4t!annya.

 

1. Kereta jenama paling mahal di dunia terletak di garaj saya tetapi saya mesti berada di kerusi roda.

2. Rumah saya penuh dengan pakaian dan kasut jenama khas yang direka khas, tetapi badan saya ditutup dengan cadar kecil yang disediakan oleh pihak hospital.

3. Wang dalam akaun bank saya adalah hak saya, tetapi wang itu tidak lagi berguna bagi saya.

4. Rumah saya seperti istana, namun saya terbaring di atas katil hospital.

5. Saya berjalan dari satu hotel lima bintang ke hotel lima bintang yang lain sebelum saya jatuh sakit, tetapi sekarang saya berulang alik dari satu makmal hospital ke satu makmal hospital.

6. Instagram saya dapat like oleh berjuta-juta orang, saya berasa teruja dan gembira – sekarang saya sangat berminat untuk mendaftar dengan preskripsi doktor!

7. Saya mempunyai tujuh pendandan rambut yang melakukan dandanan rambut dan tidak ada satu pun rambut di kepala saya hari ini.

8. Dengan menaiki jet peribadi, saya boleh terbang ke mana sahaja, tetapi sekarang saya perlu membawa dua orang untuk menolong ke anjung hospital.

9. Walaupun terdapat banyak masakan di seluruh dunia, diet saya adalah dua pil pada siang hari dan beberapa tetes air limau pada waktu malam.
Rumah, kereta, jet peribadi, perabot mewah khusus, pakaian jenama, kasut dan beg, wang yg banyak dalam akaun bank, kredibiliti dan reputasi semuanya itu tidak berguna buat saya hari ini. Tidak ada yang memberi saya sedikit keselesaan, hanya memberi wajah dan sentuhan beberapa orang yang cantik. Tidak ada yang lebih nyata daripada kematian… Baru sekarang saya faham bahawa kesihatan yang sihat adalah satu-satunya anugerah hidup yang sempurna yang perlu diutamakan.

Sama-samalah kita menjaga dan menghargai kesihatan yang baik yang telah dianugerahi. Bila kita dah alami penyakit yg kritikal.. semua kemewahan yang ada tiada nilainya bagi kita.
Kesimpulannya, harta, pangkat, darjat semuanya hanyalah sementara sahaja. Bila Allah dah jemput, kita tinggalkan semuanya.. Usah riak, takabur dengan apa yg kita ada sekarang… Semuanya itu satu pinjaman buat sementara waktu sahaja.
Wallahu alam.. ??? Sama2KitaRenungkan

Sumber: Facebook Penoreh Getah Malaysia

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*