Hidayah Milik Allah S.W.T Arnoud Van Doorn Ahli Dewan Undangan Di Belanda Pernah Hiina Dan Kuutuk Rasulullah, Kini Di Berikan Hidayah Untuk Memeluk Islam Dan Berdakwah Di Jalan ALLAH..

Hidayah Milik Allah S.W.T Arnoud Van Doorn Ahli Dewan Undangan Di Belanda Pernah Hiina Dan Kuutuk Rasulullah, Kini Di Berikan Hidayah Untuk Memeluk Islam Dan Berdakwah Di Jalan ALLAH..

Hidayah Milik Allah S.W.T Pernah Buat Filem Hiina Dan Kuutuk Rasulullah, Kini Di Berikan Hidayah Berdakwah Di Jalan Islam

Bukan senang untuk seseorang itu menerima perkara baru dalam hidupnya. Lebih-lebih lagi jika perkara tersebut merupakan satu perkara yang tidak disuka!nya sebelum ini.

Namun, berkat keluhuran hati dan ikhlas menerima perkara baru, sudah tentu ia akan mendapat kebaikan diatas segala keyakinan yang telah diberikan terhadap sesuatu yang tidak digemari sebelumnya.

Pernah buuruk-buruukkan Rasulullah

Hal tersebut samalah seperti keadaan yang berlaku kepada seorang pengarah filem pendek kontr0versi suatu masa dulu yang berjudul Fitnna. Filem pendek tersebut mengisahkan mengenai Islam0ph0bia dan membuurukkan Rasulullah.

Arnoud Van Doorn yang juga merupakan seorang ahli dewan undangan di Belanda sekitar tahun 2013 merupakan antara yang terlibat dalam pembikinan filem tersebut.

Makin belajar, makin tertarik dengan Islam

Walau bagaimanapun, hati Arnoud mulai terbuka untuk mengenali Islam selepas sedar ada sesuatu yang harus diketahui mengenai agama itu.

Menerusi satu artikel temu bual dalam majalah The Guardians, Arnoud memberitahu bahawa dia mulai mempelajari al-Quran dan semakin dia mendalami hal tersebut, semakin dia merasai ketenangan dengan ayat-ayat suci.

Tambahnya lagi, semakin dia mendalami Islam membuatkan dia kenal akan dirinya dan hal tersebut membawanya sehingga menunaikan ibadah haji .

Giat jalankan kempen

Bermula dari itu, kini, bapa kepada tiga orang anak ini mula menjalani kempen bagi membanteras Islam0ph0bic di Belanda. Dia juga selesa menjalani hidup sebagai seorang Muslim dan menjadi seorang pendakwah bagi menyebarkan Islam dalam kalangan orang muda di negaranya.

Kisah Arnound Van Doorn itu sememangnya menjadi inspirasi kepada semua dan menjadi ikhtibar kerana boleh jadi sesuatu yang kita b3nci itu akan bertukar menjadi perkara yang paling dicintai.

Sumber : Arnoud Van Doorn, The Guardian via imuslimnetwork.com

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*