Apa yang jari anda boleh beritahu mengenai personaliti sebenar anda?

Apa yang jari anda boleh beritahu mengenai personaliti sebenar anda?

 

Apabila bercakap mengenai penemuan perubatan, nampaknya ia menjadi terlalu bersifat teknikal untuk kita faham. Samada demikian , atau ia merupakan perkara yang memberikan tekanan seperti fakta bahawa masih tidak terdapat lagi cara penyembuhan untuk penyakit kanser, bukan? Rupa-rupanya, kami telah menemui satu fakta yang menyeronokkan dan menarik untuk dikongsikan mengenai tubuh badan manusia ,sesuatu yang mungkin merupakan perkara baru untuk anda!

Dan ia bukan perkara yang sangat ketara seperti warna rambut anda atau jenis kumpulan darah anda – kami yakin anda pasti tertanya-tanya apakah ia sebenarnya.

Jari
Iya, kami bercakap mengebai tangan anda, terutamanya jari anda. Tiada siapa pun akan terfikir bahawa personaliti seseorang adalah berkaitan dengan anatomi tubuh badan manusia yang ini? Nampaknya, lama juga masa yang diluangkan untuk mengkaji mengenai penyelidikan ini. Terdapat fakta tersembunyi yang kita boleh dedahkan hanya berdasarkan panjang jari-jari anda.

Kunci untuk mendedahkan rahsia ini ialah perhubungan antara jari telunjuk dan jari manis. Jangan tertipu dengan gambar ini, kawan-kawan – ujian ini hanya boleh digunakan untuk kaum lelaki sahaja! Panjang jari berhubungkait dengan tahap hormon testosteron dalam badan. 3 jenis tersebut adalah A, B dan C seperti di dalam gambar.

Untuk sekilas pandang, para wanita juga boleh memanfaatkan maklumat ini. Bayangkan janji temu anda yang pertama!

A. Jari Telunjuk Pendek, Jari Manis Panjang
Nampaknya, lelaki yang kacak tergolong dalam kategori ini. Tampan dan mudah didekati – mereka cepat berkawan. Apabila bercakap mengenai mengambil kesempatan untuk berkawan dengan wanita, mereka boleh menjadi agak berani dan mendesak. Namun begitu, ciri ini membantu mereka dalam dunia perniagaan memandangkan mereka mempunyai bakat semulajadi untuk menjana wang pendapatan.

B. Jari Manis Pendek, Jari Telunjuk Panjang
Lelaki di dalam kategori ini nampaknya amat berkeyakinan tinggi dan sedikit hidup dalam sia-sia. Agak memelikkan, lelaki jenis ini nampaknya akan gigih bekerja apabila ditinggalkan keseorangan dan paling produktif apabile bekerja sendiri. Jika anda jatuh dengan seorang lelaki yang memiliki bentuk tangan seperti ini, sila bersedia untuk memulakan langkah pertama kerana mereka selalunya tidak pantas untuk mengajak seseorang keluar.

C. Jari Manis Dan Jari Telunjuk Mempunyai Panjang Yang Sama
Saiz jari yang seimbang nampaknya menunjukkan personaliti yang juga seimbang. Lelaki jenis ini adalah mempunyai hubungan yang sentris dan bersifat mesra, dan paling utama, mereka menghargai nilai kesetiaan. Mereka nampaknya menjadi harmoni dengan dirinya sendiri dan juga pada orang luar dan secara umumnya sangat mudah bergaul dan tidak banyak kerenah.

jangan di jadikan pedoman sekadar tekaan semata-mata, kebenaran hanya milik Allah S.W.T

Sumber: little trick

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

https://www.facebook.com/resepidapur1/?ref=pages_you_manage

https://www.facebook.com/islamterkenal84/?ref=pages_you_manage

https://www.facebook.com/ustaz.kata.official/?ref=pages_you_manage

https://www.facebook.com/Panduan-Hidup-171725263436723

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*