Masya Allah, Sekeping Gambar Suasana Solat Jumaat Oleh Jurukamera British Dahulu Ketika Era 1830-an Yang Di Hadiri 150,000 muslim

Masya Allah, Sekeping Gambar Suasana Solat Jumaat Oleh Jurukamera British Dahulu Ketika Era 1830-an Yang Di Hadiri 150,000 muslim

 

Masya Allah, Sekeping Gambar Suasana Solat Jumaat Oleh Jurukamera British Dahulu Ketika Era 1830-a
Masya Allah, Sekeping Gambar Suasana Solat Jumaat Oleh Jurukamera British Dahulu Ketika Era 1830-an | Sekeping gambar lama yang ditangkap jurukamera British dulu sewaktu era 1830-an. Di salah satu wilayah di Afghanistan, Satu himpunan untuk solat Jumaat diadakan di kawasan lapang yg dihadiri lebih kurang 150,000 penduduk Muslim seluruh wilayah Asia Tengah. Jumlah mungkin lebih dari itu.

Menurut laporan dari jurukamera dan pasukan ekspedisi, mereka menangis sangat terharu melihat pemandangan ini yg pertama kali dilihat mereka. Seluas mata memandang para lelaki Muslim dari kalangan pelbagai etnik bangsa berbeza mampu bersatu beribadat menyembah Yang Maha Esa. “Such a beauty elegant scenery, pure masjestic!” ucap salah seorang krew penjelajah tersebut.

Gambar ini lah yg membuatkan Gerakan Z10n1sme Dunia mahu sangat-sangat menghu ru h4rakan Afganistan beratus tahun dulu sehingga sekarang. Mereka Dip3cahkan dengan pelbagai mazhab supaya sibuk berg4duh sesama sendiri. Mereka y4hvdi Z!onis dan K4f1run mempergunakan British, Soviet, India, Pakistan, Amerika, Iran, Saudi dan CIS untuk hu ru h4rakan Afganistan. Supaya tidak akan ada lagi kesatuan Muslim yang kuat disana. Bayangkan betapa ehemnya mereka.

Solat Jumaat yang dijemaahkan 150,000 lelaki Muslim. Tidak pernah berlaku lagi pada zaman sekarang kecuali di Makkah al Mukaramah. Mal4ngnya sekarang Afganistan bukan sahaja r0sak dgn p3rang saudara yang tak berkesudahan, malah menjadi pusat tanaman daun p0pi d4dah h3roin terbesar didunia. Sampai begitu k3ji sekali gerakan halus mu suh-mu suh Islam. Kita masih leka dn bergasak sesama seaqidah sdgkan puak al kaf!run mendabik dada bertepuk tangan.

Kredit : Muhammad Salman Loh Abdullah

 

KHAS UNTUK PEMBACA BERTUAH

Shope tengah buat sale sekarang

klik disini — promosi shope terlajak murah

Mohon Jasa Baik Tuan, Puan Support Dan Subscribe Chanel YouTube: NAKIR FF GAMING

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini
Mohon Jasa Baik Tuan, Puan Support Dan Subscribe Chanel YouTube: NAKIR FF GAMING

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*