Inilah Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov , Suatu Yang Pasti Mengenai Khabib, Agama Dan Keluarga Adalah Perkara Terpenting Dalam Hidupnya

Inilah Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov , Suatu Yang Pasti Mengenai Khabib, Agama Dan Keluarga Adalah Perkara Terpenting Dalam Hidupnya

 

 

Suatu yang pasti mengenai Khabib, agama dan keluarga adalah perkara terpenting dalam hidupnya. Nama Khabib tiba-tiba menjadi sebutan dunia.

Pelbagai perkongsian mengenai dirinya dibuat oleh netizen. Sekiranya anda mengikuti perkembangan Khabib melalui media sosial. Satu sisi menarik mengenainya, beliau selalu memuat naik status berkaitan dengan agama Islam.

Dalam satu sdiang media selepas perlawanan, Khabib turut menjelaskan bahawa media dan orang ramai tidak boleh bercakap mengenai agama, keluarga dan negaranya. Kerana tiga perkara tersebut adalah perkara terpenting dalam hidupnya.

”Bagi saya, agama adalah perkara yang paling penting. Bukan sukan. Kita jangan tinggalkan solat dan sentiasa berhubung dengan Tuhan. ”Saya tidak mahu bertarung di sepanjang Ramadan. Saya mahu tumpukan kepada ibadah. Itu lebih penting,” kata Khabib sebelum ini.

Atas alasan itulah, Khabib yang ketika ini memegang satu rekod yang jarang-jarang dicipta oleh pertarung lain, pernah menolak pertarungan UFC 224 kerana menghormati Ramadan satu ketika dahulu. ‘Tarik dirinya’ itu tidak membuatkan beliau kelihatan lemah kerana dia sudah membuktikan kejaguhannya.

Khabib melalui kenyataannya telah meletakkan pengharapan yang begitu tinggi kepada Allah. Katanya, dengan bantuan Allah barulah manusia boleh menyelesaikan semua masalah.

Justeru katanya, manusia harus sentiasa menjaga hubungan dengan Tuhan, sekiranya terputus, manusia hilang segalanya.

Sumber:majalah-harian

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

https://www.facebook.com/resepidapur1/?ref=pages_you_manage

https://www.facebook.com/islamterkenal84/?ref=pages_you_manage

https://www.facebook.com/ustaz.kata.official/?ref=pages_you_manage

https://www.facebook.com/Panduan-Hidup-171725263436723

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*