[Video] SubhanAllah.. Viral Seekor Kucing Selamatkan Bayi Yang Hampir Jaatuh Ke Tangga Yang Curaam. Bukti Kekuasaan Allah S.W.T

[Video] SubhanAllah.. Viral Seekor Kucing Selamatkan Bayi Yang Hampir Jaatuh Ke Tangga Yang Curaam. Bukti Kekuasaan Allah S.W.T

[Video] SubhanAllah.., Viral Seekor Kucing Selamatkan Bayi Yang Hampir Jaatuh Ke Tangga Yang Curaam. Bukti Kekuasaan Allah S.W.T

Tidak dinafikan, kucing merupakan antara haiwan peliharaan yang paling disukai oleh manusia kerana sifatnya yang comel dan manja serta senang dibela.

Jangan Lupa Follow dan Like Page Kami Di Islam Terkenal dan Cover News 24.com Untuk Berita2 Islam Terkini

Boleh dikatakan bagi setiap rumah yang memiliki haiwan peliharaan, kemungkinan besar haiwaan peliharaan mereka itu adalah termasuk kucing.Bayi Hampir Jatuh Ke Tangga Yang Curaam Diselamatkan Seekor Kucing Yang Menjadi Hero

Baru-baru ini tular satu perkongsian video mengenai seekor kucing dan seorang bayi. Rara-rata warganet yang menonton video tersebut berdebar-debar kerana menyaksikan bayi tersebut nyaaris ditimpa sesuatu yang tidak diingini.

Dalam video itu, bayi berkenaan kelihatan merangkak menuju kearah tangga yang curam, tetapi mujurlah pada ketika itu si kucing segera bertindak menjadi penyelamat.

Si kucing yang perasan kelakuan bayi berkenaan bergegas menuju kearahnya dan seolah faham akan bahaya dan cuba untuk menahan dan menolak bayi tersebut dengan sedaya-upaya agar jauh dari anak tangga.

Tak boleh bayangkan kalau bayi itu merangkak ke bawah tangga
Tindakan kucing itu dianggap berjaya kerana bayi kerkenaan pun berundur semula dan terselamat daripada risiko bahaya.

Bayi Hampir Jatuh Ke Tangga Yang Curam Diselamatkan Seekor Kucing Yang Menjadi HeroPerbuatan kucing dan bayi tersebut dirakam dalam sebuah rakaman CCTV yang kemudiannya dimuatnaik ke media sosial.

VIDEO:

Rata-rata netizen memuji kucing tersebut dan menganggapnya sebagai hero.

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal Dan Nasihat & Tazkirah Untuk cerita-cerita terkini

https://www.facebook.com/resepidapur1/?ref=pages_you_manage

https://www.facebook.com/islamterkenal84/?ref=pages_you_manage

https://www.facebook.com/ustaz.kata.official/?ref=pages_you_manage

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*