Bukti Kebesaran Allah S.W.T, Hati Kambing Tertera Kalimah Allah, SubhanAllah..

Bukti Kebesaran Allah S.W.T, Hati Kambing Tertera Kalimah Allah, SubhanAllah..

 

 

Keterujaan penduduk setempat melihat terteranya kalimah Allah sedang asyik memotong daging kurban menjadi kecoh dan terus diperkatakan sehingga sekarang.

Saksi berkata, pada awalnya tidak begitu kelihatan, tetapi selepas dicuci ternyata jelas terlihat kalimah Allah, katanya di masjid tempat penemuan dibuat.

Indonesia – Bukit Waringin, Masjid (DKM) Al-Muhajirin, Nauval (25) menjadikan orang pertama yang menjumpai kalimah Allah dihati kambing korban tersebut.

Selepas sahaja beberapa keping gambar tersebar, orang ramai mulai membanjiri masjid tersebut. Hampir ribuan orang kebanyakan dari penduduk setempat yang datang ingin melihat dengan lebih dekat.

SUBHANALLAH.. Ramai yang teruja lalu memuji-muji kebesaran Allah. Setelah selesai majlis korban anjuran masjid tersebut, hati kambing seberat 130 gram itu diserahkan kepada pegawai Jabatan Agama setempat.

Sumber: majalah-harian.com

 

KHAS UNTUK PEMBACA BERTUAH

Shope tengah buat sale sekarang

klik disini — promosi shope terlajak murah

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi Dunia Islam, sosial, kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

Mohon Jasa Baik Tuan, Puan Support Dan Subscribe Chanel YouTube: NAKIR FF GAMING

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*