[Video] Subhanallah, Anjiing Yang Garaang Pun Tunduk Membisu Bila Tengok Orang Sedang Solat

[Video] Subhanallah, Anjiing Yang Garaang Pun Tunduk Membisu Bila Tengok Orang Sedang Solat

 

Baru-baru ini, tular sebuah video memaparkan seekor anj!ng cuba meny3rang dua orang Muslim, iaitu seorang lelaki dan kanak-kanak, yang sedang menunaikan solat di tepi jalan.

Didakwa, anj!ng tersebut adalah milik seorang lelaki, yang sengaja dilepaskan dengan tujuan mahu mengg4nggu dua orang Muslim yang sedang solat itu.

Lepaskan anj!ng ke arah Muslim sedang solat

Namun, dapat diperhatikan di dalam video tersebut, awalnya anj!ng itu berlari dengan aggr3sif, seakan-akan mahu meny3rang dua orang Muslim tersebut, sambil diperhatikan pemiliknya.

Tetap teruskan solat dalam ket4kutaN

Dua orang Muslim tersebut mula kelihatan t4kut anj!ng itu mahu meny3rang, akan tetapi mereka berdua tetap meneruskan solat sehingga selesai.

Memeranjatkan, ketika di rakaat terakhir semasa dua orang Muslim berkenaan mengucapkan syahadah, anj!ng g4rang itu dilihat tenang dan tunduk ke arah mereka.

Tunduk tidak berani nak g!git

Melihat anj!ng tunduk kepada mereka, salah seorang daripada Muslim itu mengangkat jari telunjuk ke atas mengucapkan syukur kepada Allah. Subhanallah! Sesungguhnya segala yang ada di bumi dan sekalian alam adalah milik Allah.

Video:

Sumber : Facebook

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur Untuk cerita-cerita terkini

https://www.facebook.com/resepidapur1/?ref=pages_you_manage

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*