Banyak Bukti Menunjukkan Bahawa Islam Itu Benar Dan Allah Itu Esa… Tetapi Mengapa Masih Ramai Lagi Manusia Yang Masih Meragui KeEsaan Allah…

Banyak Bukti Menunjukkan Bahawa Islam Itu Benar Dan Allah Itu Esa… Tetapi Mengapa Masih Ramai Lagi Manusia Yang Masih Meragui KeEsaan Allah…

 

Kalimah Allah pada daging ini dijumpai pada satu tempat di Fordsburg. Orang yang bertuah menemui keajaiban ini ialah seorang penjual daging yang bernama Hanif.

Sesungguhnya kekuasaan Allah meliputi segala isi langit dan bumi. Ambillah iktibar dari kejadian ini.

Allahuakbar..!!!

Banyak bukti menunjukkan bahawa Islam itu benar dan Allah itu Esa… Tetapi mengapa masih ramai lagi manusia yang masih meragui keEsaan Allah…

Mengapa masih ramai lagi manusia yang masih lagi melakukan kemungk4ran… Marilah saudara2 seislamku… Bertaubatlah sebelum terlambat…Solatlah kamu sebelum kamu disolatkan…

Sesungguhnya hidup ini sangat singkat… Sebagaimana singkatnya jarak antara azan, dan iqamah, Ketika Lahir diazankan di telinga kanan, dan diiqamahkan di telinga kiri.

Begitu jugalah tempoh masa antara lahirnya kita dan matinya kita, Sesingkat jarak masa antara azan dan iqamah, Begitulah analogi hidup dan maati manusia.

Sumber:eriyza, Kebesaran Allah via sahabatsurgaku.com

 

KHAS UNTUK PEMBACA BERTUAH

Shope tengah buat sale sekarang

klik disini — promosi shope terlajak murah

Mohon Jasa Baik Tuan, Puan Support Dan Subscribe Chanel YouTube: NAKIR FF GAMING

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi sosial kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini
Mohon Jasa Baik Tuan, Puan Support Dan Subscribe Chanel YouTube: NAKIR FF GAMING

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*