Terakam Secara Tidak Sengaja Oleh Seorang Lelaki, Awan Berbentuk Kalimah Allah Di atas Gunung

Terakam Secara Tidak Sengaja Oleh Seorang Lelaki, Awan Berbentuk Kalimah Allah Di atas Gunung

 

 

Foto pendaki dengan pemandangan awan yang berbentuk seperti kalimah Allah tersebar di media sosial. Lelaki ini tidak dapat mempercayai pemandangan luar biasa yang dilihatnya hanyalah kebetulan.

Dalam foto itu, menunjukkan seorang lelaki memakai jaket merah tebal. Lelaki ini kelihatan yakin dengan topi dan cermin mata hitam.

Lelaki yang dikenali sebagai pemilik akaun Instagram @Prendam_tio itu nampaknya menangkap pemandangan yang jarang berlaku. Ketika mendaki Gunung Merbabu, dia melihat awan dalam bentuk kalimah ‘Allah’. Tanpa ragu-ragu, Tio mengambil kamera, merakam momen itu, dan membagikannya di media sosial.

“Adakah anda tahu seperti apa gambar itu? Mungkin itu hanya kebetulan? ” Tuhan yang agung, ”tulis kapsyen foto yang diambil di Sabana 1, Gunung Merbabu, Jawa Tengah.

Foto seorang lelaki dengan latar belakang awan yang serupa dengan Lafadz ‘Allah’ di bahagian atas Merbabu sedang viral

Sehingga berita ini ditulis, kebenaran foto ini masih belum diketahui. Namun, foto tersebut berjaya mencuri perhatian netter di dunia maya. Netizen menyatakan kesan mereka melihat pemandangan itu.

Sumber: hanya viral menerusi majalah-harian.com

 

KHAS UNTUK PEMBACA BERTUAH

Shope tengah buat sale sekarang

klik disini — promosi shope terlajak murah

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

Resepi Dapur menyajikan informasi Dunia Islam, sosial, kemasyarakatan dan kebangsaan terkini. Video disini hanyalah sebagai referensi berbagai riset dan pengumpulan data seperti foto dan video dari berbagai sumber yang dikemaskini dalam bentuk entertainment. Kebenaran hanya milik Allah SWT.

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yang ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Resepi Dapur tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen Negatif yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen Negatif anda disini.

Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Untuk Follow dan Like Page Kami Di Resepi Dapur, Islam Terkenal, Nasihat & Tazkirah Dan Panduan Hidup Untuk cerita-cerita terkini

Mohon Jasa Baik Tuan, Puan Support Dan Subscribe Chanel YouTube: NAKIR FF GAMING

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*