(VIDEO) “Bila dah rasa deng’ki,Snggup min.ta bntuan syi.rik”, Instafamous dah lama kena bua.tan 0rang

(VIDEO) “Bila dah rasa deng’ki,Snggup min.ta bntuan syi.rik”, Instafamous dah lama kena bua.tan 0rang

Percaya atau tidak, amalan yang bercan.ggah dengan ajaran Islam seperti sih.ir dan juga santau didapati masih banyak diamalkan dalam kalangan masyarakat di negara ini. Demi menja.tuhkan mvsuh atau orang yang dide.ngki, mereka san.ggup menga.mbil ‘jalan mudah’ tersebut.

Itulah ujian yang me’nimpa personaliti media sosial atau Instafamous yang dikenali sebagai @yana.strawberry ini. Gara-gara pernah ter’kena bua’tan orang, dia sebelum ini lama mendiamkan diri termasuklah tukar tetapan media sosialnya kepada mod private.

Kesal Dituduh 'Fake' & Lapar Perhatian, Instafamous Dedah Kena Buatan Orang 2

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yanastrawberry (@yana.strawberry)

Baru-baru ini pula, Yana telah memuat naik sebuah video memaparkan dirinya sedang dipulihkan melalui kaedah perubatan Islam. Meskipun tidak dimaklumkan pun.ca atau bila ke’jadian tersebut berlaku, namun katanya ia terpaksa dikongsi kepada umum. Menurutnya, dia ke’sal susulan masih ada segelintir pihak menu.duhnya berpura-pura sahaja dan lapar.kan perh.atian.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen akui terkilan dengan pel.aku seben.ar di sebalik anasir tidak berm0ral tersebut. Selain mendoakan Yana agar sentiasa dilindungi, mereka turut berharap masyarakat tidak menga’mbil jalan khurafat atas dasar deng’ki dan bu.suk hati. Secara keseluruhan, video tersebut telah meraih hampir 200 ribu jumlah tontonan setakat ini.

Kesal Dituduh 'Fake' & Lapar Perhatian, Instafamous Dedah Kena Buatan Orang 3

Kesal Dituduh 'Fake' & Lapar Perhatian, Instafamous Dedah Kena Buatan Orang 4

Dapatkan informasi menarik terkini di nzdigital, Terima Kasih.

Sumber:Instagram yana.strawberry

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*