(Video) Azmi Saat cerita momen terakhir arwah anak tercinta,”Allah mudahkan urusan kami waktu proses mengandung tapi sekarang Allah nak uji kami..”

(Video) Azmi Saat cerita momen terakhir arwah anak tercinta,”Allah mudahkan urusan kami waktu proses mengandung tapi sekarang Allah nak uji kami..”

SUDAH suratan takdir, penyanyi Azmi Saat hanya sempat bergelar bapa selama tiga hari selepas bayi sulungnya yang dilahirkan Isnin lalu meni.nggal dvnia pada pukul 1.19 tengah hari, Khamis.Menurut Azmi ketika ditemui mStar, bayi yang diberi nama Khairul Afnan itu menin.ggal du.nia aki.bat kega.galan fngsi 0tak.

Terdahulu berita sed1h itu dikongsikan pengurusnya, Syah Rahman yang memaklumkan zuriat yang ditunggu-tunggu sejak 10 tahun itu menghem.buskan nafs terak.hir dalam pangkuan ibunya, Nazirah Muhamad di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur.

“Selepas alat bantuan pernafasan dibuka, Azmi dan isteri diberi peluang meriba anak mereka sehin.gga na.fas tera.khir,”

“Afnan sah mn1nggal du.nia beberapa minit kemudiannya… kita doakan semoga pasangan ini diberikan kekuatan melalui ujian cukup mencabar ini,” kata Syah ketika dihubungi mStar.

Pada pagi Khamis, Azmi yang juga merupakan vokalis kumpulan Caliph Buskers memaklumkan bayi lelakinya itu berdepan maslah kesihtan sehin.gga perlu menerima ban.tuan pernfsan.

azmi 1

Azmi dan isteri teruja timang anak sulung pada Isnin lalu.

Reda menerima ujian itu, Azmi, 34, memohon orang ramai mendoakan kesih.atan anaknya yang berada di hospital sejak hari pertama kelahiran.

“Mohon tolong doakan Afnan. Afnan tk si.hat. Kami sedang diuji. Allah mudahkan urusan kami waktu proses mengandung tapi sekarang Allah nak uji kami.

Malam tadi Azmi ada beritahu Afnan tak sihat. Kata Azmi, Afnan bernafas dengan bantuan alat pernafasan!
SYAH
PENGURUS AZMI SAAT

“Allah mudahkan proses bersalin tapi sekarang Allah nak uji kami. Allah letakkan rasa teruja dalam hati kami tapi sekarang Allah nak uji kami.

“Itulah Allah pemilik sekalian alam. Dia yang maha merancang dan maha mengetahui segalanya. Mungkin ada antara kalian yang Allah makbulkan doanya.

“Apa pun yang berla.ku, kami re.da dengan ketentuan takdir-Nya. Amin Ya Rabbal Alamin,” katanya menerusi laman Instagram.

Sementara itu, Syah turut memaklumkan masih belum mengetahui pnykit yang dihid.api oleh bayi itu kerana perlu menjalani peme.riksaan pakar terlebih dahulu.

azmi 3

Perkongsian Azmi di Instagram mengenai keadaan kesihatan anaknya.

“Saya pun belum dapat hubungi Azmi lagi… cuma terakhir malam tadi dia ada beritahu Afnan tak sihat. Kata Azmi, Afnan bernaf.as dengan ban.tuan al.at pernaf.asan.

“Doktor syak bahagian 0tak Afnan ada maslah sebab dia tak berg.erak, jadi perlu buat ujian MRI untuk sem.ak status 0tak dan pvnca sebenar,” kata Syah.

Pada Isnin lalu, Azmi dan isteri iaitu Nazirah Muhammad, 35, meluahkan saya syukur dikurniakan cahaya mata pertama selepas penantian selama 10 tahun.

Dapatkan informasi menarik terkini di nzdigital, Terima Kasih.

Sumber:mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*